๐Ÿ‘‹ Voorstel tot ontsluiting Noord-Limburg

๐Ÿ—“๏ธ Woensdag 4 maart 2020 | Noord-Zuid, Mobiliteit, Lommel

We stellen 5 ingrepen voor die voor Noord-Limburg een grote meerwaarde betekenen naar bereikbaarheid in de toekomst.

Plan ontsluiting Noord-Limburg
Plan ontsluiting Noord-Limburg

We stellen 5 ingrepen voor die voor Noord-Limburg een grote meerwaarde betekenen naar bereikbaarheid in de toekomst.

  1. Poort Kolonie: Een veilige vlotte aansluiting van de Noord-Zuid in Belgiรซ met Nederland ter hoogte van de grens, waarbij de aanwezige horeca en handelszaken, de aanpalende natuurgebieden en de plaatselijke verbindingen met Kolonie en Bergeijk worden opgenomen. Meer gedetailleerde info ยป
  2. Een nieuwe noordelijke hoofdontsluiting van Nolimpark ter hoogte van het afrittencomplex Grote Heide. Waardoor enerzijds een belangrijke ontlasting van zwaar verkeer richting de woonwijken Barrier, Kolonie en Overpelt-Fabriek wordt gerealiseerd en anderzijds Nolimpark een belangrijke nieuwe kop krijgt richting Eindhoven. De aanwezige vertikale as zorgt voor de verbinding tussen de noordelijke en zuidelijke ontsluiting van het industriegebied.
  3. Halte Spartacus en zuidelijke ontsluiting van Nolimpark via N71.
  4. N715 (oude verbinding Hasselt โ€“ Eindhoven) bestemmen als openbare vervoersas en fietsostrade. Dit blijft de kortste verbinding naar Noord-Limburg, de N715 moet een volwaardige functie krijgen gericht op de toekomst. Een verbinding om het half uur moet haalbaar zijn voor Noord-Limburg, waarbij om het uur naar de kern van Pelt wordt gereden en om het uur naar Lommel-centrum vanuit de halte Nolim.
  5. De verbinding van de Spartacus naar Pelt en Lommel via de spoorlijn Antwerpen-Pelt (5a) of via de N712 (5b) moet verder onderzocht worden.

Om in de toekomst een goede ontsluiting voor zowel Lommel als Pelt te realiseren, moeten deze voorstellen in het verder onderzoek van de Noord -Zuid worden opgenomen, opdat de bereikbaarheid van de Lommelse en Peltse kernen en industriezones sterk verbeterd worden.


Walter Cremers
Walter Cremers
Gemeenteraadslid
Rita Phlippo
Rita Phlippo
Fractieleider