✍ SAMEN-sp.a vraagt uitbreiding schoolcapaciteit

🗓️ Maandag 4 mei 2020 | Persbericht, De Soeverein, Corona, Lommel

Oppositiepartij SAMEN-sp.a vraagt bij monde van Jean-Jacques Melotte het stadsbestuur om de middelbare schoolcapaciteit uit te breiden met openbare sportinfrastructuur, waarbij in eerste instantie gedacht wordt aan De Soeverein.

De Soeverein
De Soeverein

“We moeten out-of-the-box denken in crisistijden en ook andere infrastructuur ter beschikking stellen van ons onderwijs. Anders zullen nooit alle middelbare scholieren nog terug naar school kunnen gaan dit schooljaar”, stelt hij.

Vanaf 15 mei zullen de scholen gedeeltelijk terug opstarten. Dat kan enkel op een veilige manier met respect voor hygiëne en social distancing en heel wat regels vastgelegd in een algemeen draaiboek.

Vanuit het onderwijsveld komen daar heel wat vragen over. Vooral omdat leerlingen in een vaste groep en vast klaslokaal van maximaal 14 leerlingen les zullen mogen krijgen. Dat zorgt ervoor dat de maximumcapaciteit van onze middelbare scholen sterk beperkt wordt. Daarom denkt SAMEN-sp.a daarbij in de eerste plaats aan sportcomplex De Soeverein dat niet alleen over grote moduleerbare ruimtes beschikt, maar ook over heel wat grote vergaderzalen in het congresgedeelte.

“Het kost weinig moeite om deze om te bouwen tot een klaslokaal waar onze middelbare leerlingen hun leerachterstand kunnen beperken. Maar ook de grote evenementenruimte kan je relatief makkelijk ombouwen tot lesruimte. Ik ken het gebouw heel goed, als organisator van Soeverein JudoCup, dus ik sta zelf te popelen om te helpen dus mij mogen ze zeker bellen." lacht het oppositielid.

SAMEN sp.a Lommel hoopt dat het stadsbestuur deze optie zal overwegen want de infrastructuur wordt momenteel toch niet gebruikt en de kost is dus minimaal, zegt de fractie.


Oorspronkelijk gepubliceerd op https://www.internetgazet.be

Jean-Jacques Melotte
Jean-Jacques Melotte
Gemeenteraadslid
Rita Phlippo
Rita Phlippo
Fractieleider